Dan 1

Svoje drugo suho gladovanje sam započeo 13.08.2014 i trajalo je 9 dana. Između prvog i drugog gladovanja sam odradio još dva kraća suha gladovanja od 3 dana. Dva dana prije početka gladovanja sam pio tijekom dana litru limunade s 5 cjeđenih limuna. Jedan dan prije sam navečer pojeo jednu veliku salatu, otišao u kino i tamo pojeo pola vrečicu kikirikija. U srijedu nisam jeo i pio ništa cijeli dan i tek oko podne sam odlučio da ću nastaviti gladovati. Tijekom dana sam osjetio slabost od gladi. U 15:00 sam došao kući s posla i otišao šetati po nasipu uz Savu. Šetao sam 3,5 sati. Dok sam šetao osjetio sam jaču glad koja je tijekom šetnje prošla. Nakon šetnje sam se vratio kući i kratko odspavao, zatim sam spremao stan i onda opet otišao spavati. Taj dan sam bio baš umoran, bez energije i s ojsećajem gladi u stomaku. Izgubio sam dosta na masi. Nisam se vagao, ali se vizualno primijeti da sam izgubio na kilaži.

Prije spavanja me uhvatiola nervoza. Počeo sam gledati film “Awakening” s Robin Williamsom. Nervoza se odnosila na činjenicu da lomim prste i da će mi se ruke ukočiti. Ušao sam u mediatciju i spoznao uzrok i smisao problema.

Dan 2

Drugi dan kada sam se probudio sam mokrio. Urin je bio žut. Nisam više osjećao glad, ali sam tokom prve polovice dana bio jako slab. Probudio sam se u 10:00 i nastavio sam spremati stan, ali nisam dugo izdržao. Praktički sam cijeli dan proveo u krevetu od slabosti. Oko 14:00  sam skupio malo snage i otišao na tržnicu kupiti malo povrća i jogurt. Tijekom šetnje sam se počeo osjećati bolje. Nakon tržnice sam išao po shopping centrima tražiti mikser za voćne sokove, a nakon toga sam otišao na nasip šetati. Šetao sam oko sat vremena, a kući sam došao oko 18:00.  Dok sam se vraćao kući osjećao sam se snažnije. Došao sam kući i nastavio spremati stan, odnio smeće. Na kraju dana sam se osjećao dobro, nije bilo gladi, osjetio sam da imam puno više energije, reikijao sam se i meditirao. Meditaciju sam koristio za upoznavanje sa svojim problemima. Tijekom dana su mi se javila u nekoliko navrata slaba podrigivanja i osjetio sam da se nešto događa u crijevima. Osjetio sam lagano kruljenje crijeva. Tijelo je očito nešto radilo. 

Otišao sam u dućan i u jednom trenutku mi se vid značajno izoštrio, toliko da sam bez problema mogao vidjeti sitna slova na deklaracijama proizvoda. 

Primijetio sam da se svaki puta kada se dižem iz kreveta javlja vrtoglavica i prije nego bi ustao trebao sam prvo malo odsjediti. Usne su mi se počele guliti. Usta su suha, ali ne osjećam gubitak sline ili neki oblik žeđi. Drugih simptoma nisam imao.. 

Kroz meditaciju sam razgovarao s bakterijama i shvatio sam da su se proširile zbog mog vlastitog straha. Transformirao sam strah i zamolio ih da se vrate u svoj normalni okoliš. Tijekom transformacije straha javilo se neko čudno biće koje ne pripada mom tijelu. Objasnio sam mu da ne pripada ovom tijelu i da mora izaći van. Objasnio sam mu da smrt ne postoji i da će se reinkarnirati u okolišu koji mu najviše odgovara. 

Tijekom spavanja sam spoznao da se trebam osloboditi energetske forme na trbuhu koja ometa moju mikrofloru. Oslobodio sam je se aktivnom meditacijom. Prije spavanja sam napravio meditaciju za reprogramiranje elemenata zemlje. Elemnet zemlje je povezan s ojećajem krivnje koji mi se javljao na mjestu gdje sam operirao slijepo crijevo i koji je uzrokovao disbalans mikroflore i faune. Transformirao sam osjećaj krivnje koji je nastao u ranoj mladosti. Sam sam sebi „zabijao nož u trbuh“ zbog čega sam i operirao slijepo crijevo. 

Dan 3

Probudio sam se u 7:00 odmoran i pun energije. Ne osjećam nikakvu slabost. Kao i obično čim sam se ustao otišao sam na WC mokriti. Urin je bio žut. Slikao sam jezik, mikroflora se popravlja, iako se istovremeno javlja i osjećaj sumnje u sve što radim. Lekcija koju sam trebao naučiti je da treba imati povjerenje u svoje tijelo. Tijelo radi na najbolji mogući način. Tijekom cijelog perioda gladovanja sam lagano ispuštao plinove i pretpostavljam da je to od kikirikija. Nisam radio klistir, jer provodim suho gladovanje u kojem nema doticaja s vodom. 

Imam osjećaj da više ne gubim toliko na kilaži koliko sam izgubio prvi dan. Danas više ne osjećam nervozu koju sam osjećao jučer prije spavanja. Naprotiv, osjećam se puno jači i stabilniji. Krivnje praktički više nema. Na pomisao o krivnji javi se izrazito blagi osjećaj u donjem dijelu trbuha, ali to su samo ostaci koji još nisu izašli.

U nekoliko navrata sam osjetio da me peče jezik na vrhu, ali sam isto tako osjetio da počinjem gutati knedle i roštati grlom. Mokraća je žuta kao i prethodne dane. Reprogramirao sam elemente vatre, etera, zemlje, zraka i vode u svom tijelu. Osjetim da danas tijelo radi više na crijevima, odnosno oko stomaka i danas mi je počeo opet izlazizi gnoj iz zubiju. Tijelo se orjentiralo na crijeva i usnu šupljinu.

Navečer sam otišao prošetati Maksimirom gdje sam napravio tehniku disanja – izvlačenja energije iz Zemlje. Disanje sam ponovi 100 puta što me je jako napunilo energijom.

Dan 4

Nisam mogao spavati pola noći, vjerovatno jer sam treći dan spavao puno tijekom dana i zato jer sam na kraju dana napravio tehniku dubokog disanja uz izvlačenje zemljine energije i bosonogo hodanje. Čak sam negdje oko 1:00 mokrio. Tijekom noći, a prije mokrenja sam osjetio u stomaku blagu bol i krčenje crijeva, ali nakon mokrenja je nestalo. Ujutro sam se probudio oko 8:00 i osjećao sam se dobro. Imam energije, ali su mi se usta počela jače sušiti. Naslage na jeziku su se pojačale. Pojavili su se neki plikovi na vrhu jezika što je znak da bolest izlazi van zbog čega sam osjećao laganu nervozu. Sluz iz gornjeg desnog zuba je prestala izlaziti i tijelo se sada bori s jezikom. Osjećam lagano peckanje na vrhu jezika. Usne mi se gule i usta suha više nego prethodnih dana. U 9:22 sam osjetio laganu mučninu u stomaku. Prijepodne sam se osjećao super, bio sam na Medvednici do 16:30, a prije toga sam bio u gradu i na tržnici. Na povratku kući, oko 18:00, sam osjetio laganu mučninu u stomaku, iako ne osjećam glad niti žeđ. Razgovarao sam s prijateljem i rekao mu za gladovanje, ali bolje da nisam jer se odmah javila prijateljska briga koja sputava u prolasku kroz proces gladovanja. Nisam pao pod utjecaj. Slušao sam što mi tijelo govori. 

Dok sam bio na Medvednici kod kapelice Sv. Jakoba, imao sam direktno iskustvo s nekom osobom koja mi je ukazala na ljubav prema drugima. Bilo je fenomenalno iskustvo, privukla me je svojom energijom i samo sam pratio slike koje mi je slala. Lekcija je da treba pružati ljubav bližnjima, odnosno svim ljudima. Pored mučnine javlja mi se i blaga bol u donjem lijevom dijelu trbuha. Sad kada pišem baš se osjećam mučno. To je završetak acidozne krize, tako bi barem trebalo biti. Osjećam da trebam čuvati energiju. Jezik me i dalje tu i tamo zapecka. Mokrio sam u 18:15 i mokraća je i dalje žuta.

Navečer sam osjetio malo jaču bol u predjelu donjeg dijela trbuha i osjećam kako imam izmeta u crijevima. Tokom posliepodneva sam osjetio kako su mi usta suha više nego inače. Prije spavanja sam namazao noge urinom.

Dan 5

Ujutro sam se probudio i osjećao sam se odlično. Jutarnja mokraća je i dalje žuta. Izmokrio sam istu količinu kao i prethodnih dana. Trbuh me više ne boli. Osjećam da nešto radi, ali kako stvari stoje to se uvijek dogodi nakon gutanja sline. Kandida se na jeziku prorijedila.

Usta su mi više suha nego prethodni dan, glad ne osjećam i imam energije. Prije odlaska u šumu sam namazao noge urinom. Bio sam u šumi do 16:00 i tamo sam jednom mokrio oko 15:30. Malo sam šetao i sunčao se. Sunčeva energija mi je strašno godila. Dok sam se sunčao bio sam spojen sa zemljom, te sam osjetio zadovoljstvo i sreću. Ponovo sam imao iskustvo s anđelom koji mi je pokazao srce ljubavi, ljubav prema svima. Kući sam došao oko 16:20 nakon čega sam oprao kupatilo i legao spavati do 18:30 kada mi je došao brat. S bratom sam prošetao do Jaruna i nazad nakon čega sam osjetio jači umor. Legao sam oko 22:30, a prije spavanja sam namazao noge urinom. Usta su mi jače suha i teže gutam. Prije spavanja me uhvatio strah, hoću li uspjeti, do kada još moram gladovati. Imao sam dojam da je to strah parazita koji su se nalazili u meni. 

Jezik kao da je više pobijelio iako je ujutro izgledao kao da se razrijeđuje. Kada je brat došao osjetio sam njegov strah radi moje situacije, što nije bilo dobro za mene, jer mi u ovakvim trenutcima treba mir i podrška. Prije spavanja sam osjetio isto tako da želudac radi i kao da me nešto opeklo. Ne osjećam više da imam izmeta u sebi. Kada ispustim plin osjećam da mi je bolje. Gladi nema, ali osjećam da mi tijelo cijelo vrijeme nešto obrađuje i osjećam kako sve što ne valja u meni odumire. Ponekad mi se javi misao da sam previše smršavio, ali bitno je da se ja osjećam dobro i dok ne osjetim glad znači da tijelo nešto radi. Još uvijek imam izvora energije u tijelu.

Osjećam da je ovo kulminacija, da se sve iz cijelog tijela skuplja na jeziku, jer na takav načn bakterije pokušavaju preživjeti. Moram izdržati još malo. Trenutno me najviše brine slina, odnosno nedostatak sline  – suhoća usta, a ostalo je sve u redu. Moram izdržati. Osjećam da mi je koža prljava i perutava. Mokraća je još uvijek žuta. 

Prije spavanja sam se osjećao bolje, nestala je bol u stomaku, ali su mi usta užasno suha i osjetio sam da mi se nešto stvara u dnu grla pa moram roštati kako bih to izbacio.

Dan 6

Jutarnja mokraća je i dalje žute boje, ali kao da je malo promijenila boju. Osjećam se dobro, nema gladi niti žeđi. Osjećam da je tijelo maksimaliziralo proizvodnju vode. Straha više nema toliko u stomaku, ali osjećam da stomak i dalje nešto prerađuje. Sinoć sam imao dojam kao da je nešto nestalo iz tijela, odnosno kao da je nešto umrlo u tijelu i da više nema utjecaja na mene.

Kako gladovanje napreduje kao da imam sve više snage samo mi je potreban mir. Ujutro sam se probudio s još više snage nego inače. Svkodnevno ispuštam plinove što je dobro, jer je znak da se nešto dešava u tijelu. Osjećam da je to što se obrađuje teže za probaviti, jer imam laganu napetost i bol u stomaku. Jučer sam na Medvednici mokrio dva puta, a prije spavanja sam pomokrio po stopalima. Usta su mi i dalje suha, ali bakterije se povlače s jezika. Imam dojam da je kandida mrtva i da ju tijelo sada treba samo izbaciti. Odspavao sam u šumi i to me je dosta izmorilo, ali trebalo mi je svježeg zraka, jer mi pomaže da se stvara svježa voda u tijelu. Shvatio sam da je svježa voda potrebna radi mojih vlastitih stanica. Sunce mi izrazito godi, ali me opet previše vremena na suncu izmori, pa mi u određenim trenucima odgovara biti u hladu.

Molio sam sve anđele, sveopći duh i sve pozitivne energije da mi pomognu i daju snage mome tijelu, ali zapravo mi pomoć nije potrebna, jer imam snage završiti cijeli proces. Vratio sam se na Medvednicu. Umoran sam kao pas, jer se u šumi nisam naspavao. Mislio sam da će vrijeme biti lijepo, međutim puhalo je i nisam mogao spavati u vreći za spavanje, pa sam se preselio u auto, međutim nisam si odmah instalirao krevet u gepeku, već sam spavao na zadnjim sjedalima što mi u konačnici nije pasalo je je auto mali.

Izlučivanje toksina

Dan 7

Probudio sam se u 7:00, odradio vježbe disanja i pomokrio. Mokraća je i dalje žuta. Naslage na jeziku su manje. Jezik je izrazito suh i rijetko gutam, a kada progutam to je onda gusta masa bakterija s malo vode i to je ono što tijelo probavlja. To je bila moja pogreška što sam to radio. Sve to sam trebao pljuvati van iz tijela. Osjećam se ok, iako sam ujutro osjetio blagu mučninu, ali generalno sam ok, ne osjećam glad niti žeđ iako su mi usta izrazito suha. Otišao sam se kući naspavati. Sve ide svojim tokom, samo sada treba biti strpljiv i izdržati još malo.

Vrti mi se u glavi i motaju mi se misli kako bih htio otići na Silbu na rehabilitaciju, jesti voće i povrtne sokove i uživati na moru. Nisam se prao sedam dana, kosa mi je sva čudna, koža prljava i jedva čekam da se istuširam i skinem tu prljavštinu s tijela. Puno sam jači ovaj put nego kada sam zadnji puta gladovao osam dana. Kako sam se vratio kući s Medvednice i legao spavati, radi iscrpljenosti, osjetio sam laganu glavobolju i mučninu, pa sam zaključio da sam ušao u drugu acidoznu krizu. Namazao sam noge urinom i otišao se nazad na Medvednicu sunčati, jer mi to jako paše. Mokrio sam dva puta na Medvednici. Mokraća je postala tamnija nego prethodnih dana, što je znak da je počelo dubinsko čišćenje tijela. Cijeli dan sam proveo na Medvednici, malo na klupi, malo uz potok. Usta su mi suha cijeli dan. Na mahove sam imao mučninu, masirao sam stomak i prolazilo je. U jednom trenutku su mi usta bila toliko suha da sam se uplašio i nisam znao što ću sada, ali izdržao sam i shvatio da sam u završnoj fazi. Shvatio sam da trebam početi pljuvati, jer su to toksini koje tijelo izbacuje, a ja sam to gutao jer sam mislio da na takav način hranim tijelo i dajem mu više snage i vode, i jesam. Ali sam time dodatno opterećivao tijelo, jer sam se bojao suhoće usta. Tijelo samo proizvodi vodu, a ja sam samo trebao to pljuvati van. Otkako sam počeo pljuvati jezik se počeo pročišćivati. Ispljunuo sam jako puno kandide. Prespavao sam pored potoka od 18-22, nakon čega sam otišao kući spavati. Te noći sam počeo pljuvati tamnu pljuvčku što je bilo znakovito da se tijelo počelo čistiti još dublje. Tijekom noći sam osjetio  da tijelo radi na grlu.

Mokraća tijekom gladovanja

Dan 8

Ujutro sam se probudio u 7:00 i otišao na WC. Mokraća je još uvijek tamna i tamnija nego je bila prvih dana gladovanja. Usta su mi još suša, ali sam dobrog raspoloženja. Pljuvačka više nije tamna, sada je postal žuta. Na mahove doživljavam mučninu, ali me prolazi. Ujutro mi je došlo da se puno toga manifestira u ustima, jer što uđe na usta kroz njih mora i izaći. Nemam više strahova, jednostavno osjećam svoje tijelo i slušam njegove poruke. Točno osjetim mučninu, trenutke u kojima tijelo izbacuje smeće, itd. Jako puno mi pomažu tehnike disanja i tehnika transformacije karmičkog obrasca. 

Proveo sam na Medvednici gotovo cijeli dan. Došao sam kući oko 18:00, ali sam odmah produžio do rijeke Save da se malo prošetam (obzirom da sam jako malo šetao, a puno ležao i spavao), jer tako pomažem tijelu da brže i lakše izbaci to što mu nije potrebno. Nakon što sam se vratio iz šetnje došao je prijatelj i donio mi voće i tada sam osjetio jaku potrebu da se najedem tog voća. Osjetio sam ogromnu nervozu i nisam više znao kuda ću sa sobom. Počela su mi se u glavi vrtiti pitanja, pa do kada, pa zar ovo mora toliko trajati, i u jednom trenutku sam zamolio Boga da mi pomogne, da mi kaže put. U trenutku kada sam zamolio Boga došla mi je poruka od prijateljice, da se ne trebam mučiti i da more čisti. Dala mi je molitvu „Isuse predaj moje muke Bogu“, nakon čega sam se tako rasplakao i nakon toga mi je rekla još jednu molitvu „vjera tvoja te ozdravila“, nakon čega sam se opet rasplakao. U trenucima molitve sam shvatio smisao razgovora s Bogom. Razgovor sa Bogom je zapravo razgovor između Ega i mene. Mislio sam da sam „ja ego“ Bog, ali zapravo moje riječi su samo refleksija mene. Zapravo sam dao značenje Boga egu, a ne meni samom. Zato i postoje razgovori s Bogom kroz koje čovjek dolazi do odgovora, jer ego je neznalica. Istina je da sam Ja Bog, ali Bog nije Ego. Jer kada nešto izgovaram to su samo moje riječi, a ego može biti samo njihov posrednik. To mi je bila ogromna lekcija koju sam shvatio kroz ovo gladovanje. Shvativši lekciju s Bogom, shvatio sam da sam i prije dva dana imao razumijevanje da je galdovanje gotovo i da je tijelo odradilo svoje. Instinktivno sam počeo pljuvati, a zapravo sam trebao početi piti vodu i limun, jer to pomaže tijelu da izbaci sve toksine. Shvativši sve to, u 23:00 sam popio limunadu i sluz s jezika i grla se počela slijevati. Pljuvao sam jedno sat-dva, nakon čega sam otišao spavati.

Dan 9

Ujutro sam se probudio i opet sam popio limunadu i vodu i pljuvao sat vremena, nakon čega sam popio jogurt koji pomaže razvoju crijevne mikroflore i iznošenju smeća iz tijela. Neposredno kada sam popio jogurt otišao sam na WC izbaciti nakupljeni otpad u crijevima. 

Tijekom prijepodneva sam spavao, pio limunadu i vodu, pljuvao. To je ono što je tijelu bilo potrebno, bila mu je potrebna tekućina putem koje će izbaciti sve to što je razgrađeno u tijelu, a ja sam mu to zabranjivao mislivši da tijelo to treba sve samo. Tijelo i je odradilo sve samo, ali sada mu je bila potrebna pomoć kako bi se proces izbacivanja završio u kraćem roku. Poruka gladovanja je da trebam slušati tijelo. Shvatio sam da galdovanje može biti jedan od puteva samospoznaje. 

Tijekom ovog gladovanja sam spoznao da izjava da se gladovanjem iscrpljuje tijelo nije točna. Nema iscrpljivanja, već ja prolazim neugodno iskustvo koje sam si sam priredio prijašnjim načinom života. Za tijelo je to oslobađajuće, jednako kao i za duh. Svrha gladovanja je pročišćavanje tijela i oslobađanje duha. Oni koji govore da se iscrpljuje tijelo samo pokazuju da nisu svjesni sebe. Odnosno da još uvijek postoje neki oblik identifikacije s tijelom. Tijelo i njegovi organi trebaju odmor, a gladovanje je samo jedan od načina odmaranja tijela, ali koji ima točno određenu svrhu i smisao. To što tijelo koristi energiju na izbacivanje smeća, pa kasnije više nema energije za svakodnevne čovjekove aktivnosti nema veze s tijelom, već s duševnim stanjima koje čovjek prolazi. Tijelo ima energetsku bilancu. Gladovanjem se jača imuntet i tijelo odbacuje sve ono što mu smeta i nije dobro za njega, te mu oslabljuje imunitet ili oduzima energiju. Gladovanje oslobađa tijelo, a nikako ne uništava. Gladovanje oslobađa čula, čovjek ima više energije, postaje koncentriraniji, briše stare informacije zapisane u mrtvoj vodi, percepcija je bolja.

Damir Butković

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)