Cjelokupni manifestirani svemir međusobno komunicira, pa opet rijetki su oni koji razumiju što je uopće komunikcija i kako nastaje. Obično se misli da osoba komunicira jezikom stvarajući zvukove. Da, međutim to je samo jedan oblik komunikacije. Kao što čovjek ima fizičko tijelo koje koristi kao vozilo, tako su i riječi vozilo u kojem se nalazi određena informacija (značenje, poruka) koju netko prenosi. Do značenja se neče doći sluhom već osjećajem, a da bi osoba na ispravan način osjećala potrebna je čistoća čakra sustava. 

Čakre su centri energetske komunikacije. Putem čakri osoba odašilje i prima informacije, međutim ako čakre nisu čiste onda do osobe dolazi iskrivljena informacija. Na ovom stupnju osoba se upoznaje sa sustavom čakri i njihovim načinom rada, te kako ih osoba koristi u svakodnevnom životu. 

Komunikacija jest važna za svakodnevni opstanak i funkcioniranje u svijetu u kojem živimo. Vrlo je važno da informacije koje osoba prima budu razumljive, te da je osoba na jasan način sebe izraziti. Iz roga razloga potrebno je provesti čišćenje čakri.  

Aura je nosioc ljudskih misli i emocija o sebi i vanjskom svijetu i izgrađena je od devet slojeva, koje su ujedno povezane i sa ljudskim razvojem i buđenjem kundalini energije. Svaki sloj nosi određena iskustva koja u sebi nose lekcije koja osoba treba savladati. Aura je tijelo koje osoba ima jednu dimenziju više od fizičke realnosti. Nije dovoljno čistiti samo čakre, već treba pročistiti slojeve aure. Na svakodnevnoj bazi osoba prepoznaje svoje problema prema simptimam koje je osoba savladala na prvom stupnju, međutim probleme je moguće pronaći i u samim slojevima aure koji se nisu još manifestirali. 

Teme koje se obrađuju na ovom tečaju su podebljane u uvodnom tekstu.