Kao što čovjek u prostorno-vremenskoj dimenziji ima fizičko tijelo, tako i u ostalim dimenzijama postojanja čovjek ima tijelo. U dimenziji bezuvjetne ljubavi čovjek koristi auru, dok u dimenziji namjere koristi merchabu, svjetlosno tijelo ili tijelo namjere s čitavim nizom centara i organa koji se koriste za ostvarenje vlastitih kratkoričnih ciljeva i životne misije (darme). Za svjesno korištenje organa namjere zahtjeva se određeni stupanj pročišćenosti, te je potrebno steći iskustvo i razumijevanje organa. 

Da bi život individue imao smisla osoba treba poznavati životnu misiju. Ukupni svemir je posložen tako da te probudi, ali za ulazak u iskustvo potrebna je hrabrost i samopouzdanje. Prolaskom kroz iskustva osoba prepoznaje što joj odgovara, a posljedično dolazi i do spoznaje o vlastitoj životnoj misij. U svakom slučaju misija ima veze s onim što osobu u potpunosti ispunjava, osoba radi to spontano, automatski i s veseljem. To ne znači da na tom putu nema prepreka. Baš suprotno, Jednom kada čovjek prepozna svoju misiju sve će ju nastojati zaustaviti. Zato je vrlo korisno poznavati tijelo merchabe iz kojeg čovjek može crpiti snagu i samopouzdanje za vlastiti napredak.

Ono što osobu može sputavati od življenja vlastite misije jesu obrambeni mehanizmi koji onemogućuju osobi da se prepusti novim iskustvima, pa je stoga važno znati prepoznati obrambeni mehanizam, te ga se osloboditi. Obrambeni mehanizam je posljedica određeno traumatskog iskustva.

Življenjem vlastite misije osoba unaprijeđuje svoju okolinu, a kako se razvija na svom putu tako upoznaje i razine kreacije unutar kojih djeluje. Prve četiri razine su otvorene za sve ljude, a u preostale tri razine se ulazi vlastitom voljom i radom, jer ulazak podrazumijeva određeni stupanj odgovornosti koji se treba razviti. 

Teme koje se obrađuju:

  • obrambeni mehanizam
  • dan-tainovi – energetski centri percepcije i akumulacije energije
  • struktura tijela namjere
  • hara linije
  • kako koristiti točku percepcije
  • životna misija
  • razine kreacije
  • dinamika emocija