Život nije konačan. Čovjek je kreator konačnosti koju definira kroz vrijeme. Vrijeme je beskonačno, međutim iz perspektive ljudskog tijela može se doimati da život ima kraj, pa samim time znanja i iskustva koja nose prošli životi osobi postaju nedostupni. To nisu zanemariva iskustva, jer se mogu reflektirati na sadašnji životi i značajno ga otežati. Gubitak kontinuiteta svijesti stvara velike probleme, jer osoba uvijek nastavlja svoj rad tamo gdje je i stala. Ako osoba nije upoznata sa činjenicom da je život beskonačan neće si znati objasniti osobna iskustva koja ne proizlazi iz sadašnjeg života. Takva iskustva će smatrati iluzijom ili maštom. 

Na ovom stupnju osoba također savladava prepoznavati utjecaj implanata, uroka, astralnih entiteta i nižeg astrala. Sve su to utjecaji koji nemaju svoj temelj u manifestiranom svijetu, već svoju nadmoć nad čovjekom iskazuju iz svijeta astrala. 

To nikako nisu beznačajni utjecaji, baš zato jer dolaze iz svijeta koji prethodi fizičkoj manifestaciji i potrebno je znati kako prepoznati takve utjecaje. Savladavanje takvih utjecaja donosi poveću količinu energije koju je osoba do tog trenutka trošila na održavanje takve povezanosti. 

Teme koje se obrađuju:

  • prošli život, njegova struktura, te utjecaj u sadašnjem trenutku
  • prepoznavanje implanta i uroka, te metoda rastvaranja njihovih utjecaja
  • što je astralni entitet i kako djeluje na ljudsku dušu
  • povezanost sa nižim astralom