Kao što čovjek u prostorno-vremenskoj dimenziji ima fizičko tijelo, tako i u ostalim dimenzijama postojanja čovjek ima tijelo. U dimenziji bezuvjetne ljubavi čovjek koristi auru, dok u dimenziji namjere koristi merchabu (svijetlosno tijelo) s čitavim nizom centara i organa koji se koriste za ostvarenje vlastitih kratkoričnih ciljeva i životne misije (darme).

Kao što čovjek uz pomoć očiju prepoznaje svijet oko sebe i nije mu potrebnu crtati što vidi ispred sebe, tako isto osoba može koristiti centre i organe svjetlosnog tijela za percepciju vlastite namjere i namjere okoline. Doduše, za tako nešto osoba treba biti dovoljno pročišćena kako bi bila u stanju prepoznati centre, te ih znala upotrijebiti.

Da bi život individue imao smisla osoba treba poznavati životnu misiju koja se prepoznaje iskustvom. Ukupni svemir je posložen tako da te probudi, ali za ulazak u iskustvo potrebna je hrabrost i samopouzdanje. Prolaskom kroz iskustva osoba prepoznaje što joj odgovara, a posljedično dolazi i do spoznaje o vlastitoj životnoj misij. U svakom slučaju misija ima veze s onim što osobu u potpunosti ispunjava, osoba radi to spontano, automatski i s veseljem. To ne znači da na tom putu nema prepreka. Baš suprotno, Jednom kada čovjek prepozna svoju misiju sve što može nastojati će vas zaustaviti. Zato je vrlo korisno poznavati tijelo merchabe iz kojeg čovjek može crpiti snagu i samopouzdanje za vlastiti napredak.

Življenjem vlastite misije osoba unaprijeđuje svoju okolinu, a kako se razvija na svom putu tako upoznaje i razine kreacije unutar kojih djeluje. Prve razine koje upoznaje su individualnog karaktera, a nadalje se radi razinama vlastitog kolektivnog utjecaja. 

U svakom slučaju ova razina donosi puno zanimljivog sadržaja i tehnika koje se mogu koristititi za samoiscjeljenje i iscjeljenje drugih. Sama spoznaja vlastite životne misije je već toliko ispunjujuća i iscjeljujuća, jer život dobije smisao. Jedno od takvog znanja su primordialni kodovi koje svatko od nas nosi. Kodovi mogu biti slični, međutim načini manifestacije su bezbrojni i tu dolazi do izražaja svačija individualnost. 

Teme koje se obrađuju boldane su u tekstu iznad.