Prije nego se upustimo u slijedeću dimenziju postojanja, ujedno i dimenziju izvora svih ljudskih problema, biti će riječi o karmičkoj petlji i karmičkoj sferi kao dijelovima puta ljudskog razvoja. Postoji izvorna hijerarhija po kojoj se svi ljudi razlikuju. U svojoj srži smo svi isti, ali nas individualnost čini različitima. Ljudski razvoj možemo usporediti s penjanjem po stepenicama, pa tako svaka stepenica predstavlja određenu sferu u kojoj čovjek može zapeti. Da bi nastavio svoj razvoj osoba treba osloboditi se petlje i napustiti sferu, a za tako nešto potrebno je proći kroz određeni oblik osobne transformacije. 

Kako god, potreban je određeni stupanj svijesti. I tako dolazimo do dimenzije postojanja u kojoj se nalaze izvori ljudskih problema. U ovoj dimenziji čovjek koristi zvjezdano tijelo koje se sastoji od zvjezdanih centara. Svaka dimenzija ljudskog postojanja ima svoje karakteristike, pa tako jedna od karakteristika zvjezdanih centara jest da oni zrače vlastitu energiju. Tu se nalazi ljudski potencijali kojih se čovjek odriče u trenutcima traume, ali puno više od samih potencijala.

Na ovom stupnju osobnog razvoja više nema procesa, već se radi o direktnim iskustvima o kojima je bolje ne pisati, jer početnike može navesti na pogrešan zaključak. 

Teme koje se obrađuju boldane su u tekstu iznad.