Ego je lažna slika o sebi. Ego je identifikacija, nesvijest, nerazumijevanje, nekreativnost, bezosjećajnost. Posljedica utjecaja Ega jest bolesno tijelo i bolesna okolina. Ego je samobitan, samovažan, destruktivan, neiskusan, traumatiziran, trom, staromodan, tradicionalan, ubojit, nije spreman na promjenu, rutiniziran. Ego je sve poznato. Ego ne vidi sebe, već vidi sliku sebe. Ego ne mijenja sebe, već mijenja i prilagođava okolinu na svoju sliku i priliku. Odbija bilo kakav oblik suradnje s drugim oblicima postojanja koji se ne uklapaju u njegovu sliku. Ego živi u dualnom svijetu u kojem nastoji održati vlastitu stabilnost svojim utjecajem na okolinu, pa prema tome može biti konstruktivan i destruktivan za sebe. Egu uspijeva održati stabilnost sve dok okolina prihvaća takav model ponašanja. 

 

UTJECAJ INDIVIDUALNOG EGA

Ego je čvrsto definiran, ne poznaje inteligenciju, dok su mudrost i logika poprilično ograničeni i odnose se samo na okvir djelovanja u kojem Ego živi. Ego je čista identifikacija, definirani okvir. Zamislite krvnu žilu promjera 2 cm i masnu kuglicu promjera 1 cm koja prolazi kroz žilu. Ego simbolizira masnu kuglicu, a krvna žila je okolina u kojoj se izražava volja Ega. Ego nema mogućnost izlaska iz krvne žile, Ego pozna jedino krvožilni sustav. Isto tako Ego voli gomilati, veličati sebe, stjecati sve veću i veću moć, ima potrebu postati sve veći i veći, pa tako masna kuglica postaje sve veća i veća dok ne dosegne promjer od 2 cm i ne zaglavi se u krvnoj žili. U tom trenutku nastupa smrt Ega, ono čega se Ego najviše boji. Misli da će ga gomilanje materijalnog bogatstva, produljivanje života kojem snažno teži spasiti od neizbježne smrti, međutim Ego na kraju sam sebe uguši. Prije trenutka smrti, Ego je živio destruktivnim načinom života za sebe i za druge i još je mislio kako ga krvna žila ne može zaustaviti. Kada bi se nešto drugo našlo u krvnoj žili Ego da bi prošao neometano kroz cijev treba pregaziti sve što mu se nalazi na putu inače će zapeti u krvnoj žili i doživjeti smrt. Dok je masna kuglica bila relativno mala ona je još imala sposobnost zaobilaženja, međutim kako je masna kuglica postajala sve veća jedini način da nastavi beskonačno i monotono kruženje je da uništi sve što se nalazi na putu, međutim svaki egoistični način života u konačnici završi vrlo bolno. Jednom kada se desi začepljenje nije samo stradao Ego, već i puno drugih oblika života koji nisu mogli nastaviti svoj put zbog začepljenja koje se dogodilo. Tako se u trenutku začepljenja javlja smrt Ega, međutim Duh nastavlja svoj put. 

Duh prolazi osobne transformacije koje nemaju veze s gomilanjem materijalnog bogatstva. Svaka osobna transformacija je ujedno i tjelesna transformacija. Osobna transformacija nema veze s gomilanjem materijalnog bogatstva, ne događa se debljanje, već jačanje krvnog zrnca koje je sposobno živjeti u novim okolnostima. Događa se razmjena energije, razmjena tvari. Ako se energija međusobno razmjenjuje ugrušak ne može nastati, međutim ako se energija uzima, otima onda dolazi do gomilanja, stvaranja zaliha i nastaje ugrušak.  Nije  na odmet imati određenu količinu zaliha, međutim Ego ne poznaje granice kada je riječ o gomilanju zaliha, jer živi u strahu od smrti, te zbog toga uvijek želi više.

Razaranje, destruktivnost, nepovezanost proizlaze iz nesposobnosti povezivanja koja se direktno manifestira kroz tjelesni živčani sustav. Mišljenjem čovjek može konstruktivno i destruktivno utjecati na tijelo. Mišljenjem čovjek gradi misli koje pripisuje određenom iskustvu. U pravim okolnostima nepovezanost iskustava dovodi do razaranja. Duša ima sposobnost memoriranja, sjećanja omogućuju povezivanje iskustava dodjeljivanjem određenog naziva iskustvu. Onaj koji ne obraća pozornost na vlastita iskustva, koji ne zna koja misao i osjećaj pripada kojem iskustvu taj će biti dezorijentiran (šizofreničan). Onaj koji „trpa pod tepih“ biti će nervozan. Nervoza je znak nerazumijevanja, znak raspadanja, onaj koji je nervozan se trese. Čovjek od nervoze zna gristi nokte, čupati kosu i koristiti razne destruktivne modele ponašanja prema svom tijelu i drugima, a možemo samo zamisliti šta se tek sve događa unutar tijela. Nepovezanost iskustava čiji utjecaj se budi u određenim okolnostima je poput bombe. Kada bomba eksplodira, nemaju dim i vatra toliko razorni efekt na okolinu koliko vibracija koja se širi i rastavlja okolinu na sastavne dijelove, čini okolinu nepovezanom. Na isti, samo suptilniji način djeluje nerazumijevanje i nepovezanost iskustava. Sama riječ nepovezanost znači necjelovitost.

Bezosjećajnost se izražava kao hladan karaktera Ega što se na tijelu izražava kroz blijedu kožu, hladnu i gustu krv koja sporo teče, ukočenost, ujednačeno, polagano disanje itd. Bezosjećajna osoba izgleda kao da u njoj nema života. Utjecaj emotivnog stanja osobe je vidljiv na ritmičkom ponašanju tijela – kroz disanje, krvotok i limfni sustav, otkucaje srca, puls, itd. Kao što je bilo opisano kroz krvni ugrušak, tako isto teško disanje, usporeni krvotok upućuju na odumiranje, samo je pitanje vremena koliko tijelo dugo može izdržati ritam Ega. Sporim i polovičnim disanjem sprječava se dotok kisika u tijelo. S manje kisika u krvi tjelesne funkcije polagano odumiru. 

 

UTJECAJ KOLEKTIVNOG EGA NA TIJEO I OKOLINU

Hrana koju Ego konzumira  ima veliki utjecaj na tjelesno stanje. Kao što je krvni ugrušak nastao utjecajem neispravne prehrane Ega, tako isto može doći do raznih poteškoća pod utjecajem neispravne prehrane zbog koje se uspori ili ubrza disanje, razrijedi ili zgusne krv, promjeni ponašanje prema sebi i okolini, počne na drugačiji način razmišljati, itd. Može se razlikovati izvorna hrana s čijim unosom u tijelo Ego pretjeruje, ali još veći problem nastaje kada Ego misli da može kreirati nove oblike hrane pa tako nastaju GMO, hibridi, sintetska hrana, kemijski obrađena hrana. Sve što je nastalo od Ega a predstavlja se kao izvorno zapravo uništava tijelo.

Chemtrails
HAARP

Kontrola vremenski uvjeta je moguća jedino uz pomoć Ega, jer da nema Ega takva jedna ideja nikada se ne bi mogla manifestirati. Ego je taj koji napada i koji se brani. U ovom slučaju brani se od Sunca, jer je prihvatio ideju da se od Sunca dobije rak. U pozadini priče je strah i kada je čovjeka strah i pri tome ne poznaje tehnike spoznaje istine, tada zanemaruje očito, poput činjenice da bez Sunca ne bi bilo života na Zemlji. Kada je čovjeka strah ili proživljava bilo koju drugu emociju koja proizlazi iz određenog traumatskog iskustva tada će se poduzeti sve mjere kako bi se spriječilo ponavljanje traumatskog iskustva, pa se tako Ego počinje uplitati u univerzalne zakone. U kontekstu kontrole vremena Ego je ušao u borbu s svemirom, sa Suncem. Koliko samo mora biti veliki taj Ego da nadjača Sunce? Na tom putu Ego samo uništava sve živo oko sebe pokušavajući se zaštititi od nepostojećeg neprijatelja dok jednog dana ne uništi sam sebe, a u ovom slučaju to znači uništenje života na Zemlji.

Vaccination

Isto se odnosi i na cijepljenje u čijoj pozadini stoji strah od raznih neizlječivih bolesti, te mogućnosti umiranja. Kada je nekoga strah napraviti će sve kako bi izbjegao okolnosti u kojima se tako nešto može desiti. U ovom slučaju radi se o trovanju ljudskog tijela kemijskim pripravcima kako bi se spriječio napad neizlječivih bolesti koje nastaju ne znam gdje pri čemu se totalno ignorira tjelesni imunitet ili se pak prezentira da se to radi kako bi se tjelesni imunitet ojačao. Koliko li je samo velik taj Ego koji misli da toliko dobro poznaje tjelesni imunitet da mu može pomoći, a još uvijek nije završio s istraživanjem mozga, DNA i drugih dijelova tijela i njihovih funkcija? Ovdje se nažalost radi o tome kako doći do novca, kako porobiti čovječanstvo, kako spriječiti buđenje čovječanstva, kako čovječanstvo držati u mraku, a sve predstavljeno u kontekstu tjelesnog zdravlja. Tijelo je prozor u manifestirani svijet i ako je prozor prljav tada čovjek ima pogrešnu percepciju onoga što se događa u okolini, a cjepiva čine prozor prljavim. Niti jedna kemija kreirana od čovjeka ne omogućuje jačanje tjelesnog imuniteta, jer u tijelu se prije svega odvijaju biokemijski odnosi, odnosi među različitim oblicima života, a čovjek nema moć kreiranja drugih bića prema originalnom duhovnom nacrtu. Čovjek može kreirati jedino čovjeka. Tjelesni imunitet gradi se u odnosu s prirodom, a ne u odnosu s umjetnim kemijskim tvorevinama.

Novac je također sredstvo kontrole, jer je nestala duhovna funkcija novca. Duhovna funkcija novca je da novac predstavlja ekvivalent vrijednosti koja nastaje ljudskim radom. Ego funkcija novca je manipulacija masom na način da je masa svjesna činjenice da je novac rezultat rada, samo što se od mase skriva činjenica da novac više ne nastaje radom, već se kreira „iz zraka“ i tako stvara inflaciju i dužničko ropstvo tjerajući ljude da rade sve više i više i pri tome nemaju vremena baviti se sobom. „Trka za novcem“ usporava proces buđenja čovječanstva. Ego će naravno uvijek pronaći opravdanje zašto je nešto dobro kako bi uspješno izmanipulirao ciljanu skupinu. Kada je riječ o zdravlju novac opet igra ključnu ulogu za Ego, jer ideja novca je između ostalog da bez novca nema zdravlja, što je također velika iluzija. Zdravlje i novac nemaju direktne veze jedno s drugim, jer novac predstavlja vrijednost nečijeg rada, a zdravlje je posljedica poznavanja sebe i okoline.

OSTALI ASPEKTI EGA

Evo još nekih aspekata Ega koji također imaju određeni oblik tjelesne manifestacije:

Ego iskorištava tijelo za sebe.

Ego (ne)brine o tijelu radi sebe.

Ego misli, osjeća i djeluje radi sebe.

Ego se kreće u okvirima poznatog.

Ego manipulira da dobije što hoće.

Ego je spreman ubiti da se događaji odvijaju u njegovu korist.

Ego prihvaća promjenu unutar vlastitih okvira.

Ego je lažna slika o sebi.

Ego živi u svijetu dualnosti.

Ego uljepšava vlastita djela.

Ego stvara pomutnju radi vlastitog opstanka.

Ego krade radi sebe, jer nema mogućnost kreacije.

Ego se predstavlja za nešto što nije. 

Ego iskorištava okolinu radi vlastitog uspjeha.

Ego stječe moć manipulacijom mase.

Ego dolazi iz svijeta astrala.

Ego igra igru moći.

Ego nije inteligentan, već rekonstruira poznato.

Ego koristi tehniku zavadi pa vladaj kako bi sebe ojačao.

Ego je milosrdan i nemilosrdan radi sebe.

Ego je ozbiljan i zaigran radi sebe.

Ego stvara zakone i pravila radi sebe.

Ego opstaje uz pomoć energije drugih.

Ego surađuje dok ima koristi.

Ego teži duljem životnom vijeku.

Ego sprječava buđenje originalnog nacrta.

Ego istovremeno traumatizira i nudi se kao pomoć.

Ego kompenzira vlastito neznanje s drugima.

Ego pripisuje duhovne sposobnosti sebi.

 

DUH

Za razliku od Ega, posljedice djelovanja Duha na tijelo i okolinu je u skladu s originalnim nacrtom. Tjelesne funkcije imaju svoje uspone i padove ovisno o okolnostima isto kao i kod Ega, samo što pod utjecajem Duha nitko nikoga ne iskorištava. Ego samo može biti blijeda kopija originalnog nacrta, iako današnja tehnološka rješenja i metode manipulacije omogućuju naizgled savršene kopije. Kada je riječ o utjecaju duha na tijelo onda umjesto gomilanja (debljanja) dolazi do jačanja tijela. Djelatnost duha, poput Ega, može promijeniti tjelesni ritam ovisno o okolnostima i izvornoj potrebi, a isto tako i mišljenjem duh ima razaračku snagu kako bi kreirao nešto novo, dok Ego razara okolinu radi sebe. U kontekstu prehrane, postoji hrana nastala prema originalnom nacrtu, dakle hrana koja nije nastala od čovjeka, već hrana koja je nastala od Duha. Temeljna razlika između Duha i Ega je u tome što Ego ima sposobnost rekonstrukcije već poznatog, dok je kreativnost sposobnost Duha. Duh povezuje, osjeća, a svoju kreaciju prepoznaje, dok Ego sve radi radi sebe, te zbog toga treba biti na velikom oprezu kada je riječ o djelovanju Ega. 

Originalni nacrt je da čovjek uči živjeti s tijelom u simbiozi i da teži vlastitom razvoju kroz različitost i osobnu transformaciju. Različitost nije tu da nas napadne, već da nas inspirira na osobni razvoj. Bez različitosti nije moguće prolaziti osobnu transformaciju niti je moguće postati svjestan sebe.

Učite od tijela i primijenite to znanje u odnosu s ostalom okolinom.

Damir Butković

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)